II Projecte educatiu al Marroc. IES la GARROTXA

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE


Aquest curs tornem a comptar els quilòmetres des d'Olot fins a una ciutat marroquina però aquest cop aturem el comptador a una de les ciutats que visitarem durant més dies: NADOR. Hem canviat el rumb del nostre viatge però la intenció continua essent la mateixa: saber més coses sobre un país,el Marroc, del qual provenen alguns estudiants del nostre centre.

El tema central del projecte d'aquest curs són les històries de vida d'alumnes d'origen marroquí que estudien o han estudiat a l'institut. Paral.lelament, també es visitarà un centre de menors a la ciutat de Tànger dins el programa Catalunya- Magrib per explicar un altre tipus d'històries de vida, en aquest cas la dels menors que han intentat emigrar.

El grup està format per 7 alumnes de 3er. d'ESO, 2 alumnes de Batxillerat que realitzaran el seu treball de recerca i un estudiant de Cicles Formatius. En Medi i l'Abdeslam seran els nostres guies i tindrem l'oportunitat de visitar les seves famílies. Un cop més, el reportatge audiovisual serà l'eina que utilitzarem per reflectir tot el que viurem durant els 13 dies que serem allà visitant les ciutats de Marràqueix, Fes, Nador, Melilla i Tànger.

Durant el nostre viatge el bloc serà l'eina per comunicar-nos amb les famílies d'aquí i amb tothom que tingui ganes de fer-hi aportacions. Esperem que seguiu el viatge amb nosaltres!!!

18/6/08

JA SOM A NADOR

Després d'un llarg viatge amb furgoneta arribem al poble dels avis de l'Abde, Beni FRassen, on ens ofereixen la seva hospitalitat i tenim l'oportunitat de veure com es viu en un ambient rural al Marroc. El paisatge per arribar-hi és xulíssim. Hem hagut de regatejar més de dues hores el preu de la furgoneta però ha valgut la pena!!!

La veritat és que ens vam sentir molt còmodes peròens sabia greu no poder-nos comunicar amb ells res més que amb gestos i somriures i també ens va saber greu rebutjar la llet que ens oferien...però no volíem caure en les famoses cagarrines que de moment estem esquivant bé!!!

A mitja tarda de nou a la furgoneta enfilem camí cap a Nador. La llum és màgica i agraÏm al conductor que espari cada cop que li demanem fer una fotografia que esperem poder penjar ....

Avui ens hem despertat a Nador amb les bateries carregades, tant nostres com de les càmeres, i ens trobem ambel germà d'en LOukan, enHIcham i ens porta a visitar escoles. La Ivette també ha comensat a fer el treball de recerca visitant un hospital i entrevistant un docotr i poder fotografiar totes les instal.lacions!!!! ESTEM A TOPE!!!!

Ens fa molta il.lusió llegir els vostres comentaris... Demà ja marxem cap a Melilla on ens trobarem amb l'Anna i acomiadarem la Supercarme ( que està encantadíssima d'haver vingut!!!!

SALAM MALIKUM

6 comentaris:

Panxito ha dit...

Estem contents de rebre notícies vostres i de veure que us va tant bé el viatge. Demà farà una setmana!

ye&Co ha dit...

Uaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuu!!!!
Quines bones notícies. De veritat que estem tots molt contents. Ens guanya la il·lusió pel que esteu fent a l'enyor que ens produeix la vostra absència.
Molts records de la Glòria Llinàs (aquí els problems els tenim amb ls contrasenyes del blog).

apa una abraçada

Arnau Fluvià ha dit...

Hola a tots/es!

M'imagino que us ho deveu estar passant molt bé per aquí baix...
M'imaginio que l'hospitalitat que esteu rebent és genial i que debeu estar molt bé, potser massa....
Records des d'Olot i una forta abraçada.

Arnau Fluvià

Abascal Cambras ha dit...

Hola guapetons i guapetones¡¡¡¡
Va per tots. Trobem que feu un molt bon equip.
Estem encantats de que tot us vagi tant i tant bé. Ens n'alegrem moltííííssimmmm¡¡¡¡. Gaudiu a tope d'aquesta fantàstica experiència.
Qui pogués tenir la vostre edat....
Sabeu que és el primer que faig quan arribo al despatx? Doncs penjar-me a internet i conectar-me al blog per saber de vosaltres. Reconec que quan vaig visionar les fotos per primera vegada em vaig emocionar, sobretot al veure el primer plà de la nostra Ivette. Ara en voldriem veure de noves (si és possible), doncs són la proba que evidencien el vostre bon estat, i per a nosaltres és molt important fer-ne el seguiment, encara que sigui a mils de km. de distància (sobretot pels papis i mamis que us anyorem, doncs ens quedem un pelet més tranquils).
Bé, per aquí ho tenim tot més o menys controlat, el cole ja s'ha acabat definitivament, i sembla que comença l'estiu (esperem).
Molts de records¡¡¡¡
Petonets i abraçades per a tots i un PETONÀS per a la nostra Ivette.

Familia Abascal Cambras

Pd. Ara ve quan el maten.
A veure si soc capaç d'enviar-lo.

Coralilla. ha dit...

ooooich!

quines cares de felicitat que feu tots!!! Quin color, quin ambient, quina gent!!

us envejo taant! Quants records!! Quedeu-vos bé amb tot el que veieu i sentiu, perque ja veureu que d'aquí res estareu entre nosaltres una altra vegada!!


Que continui aquesta alegria que us envolta...

Bon viatge de tornada per la Carme, d'anada per l'Anna i una TONA de petons per la meva TONA preferidaaaaaaa!!



SARA GUAPAAAAAAAAAAA (el riu està trist sense tuuuu)!!!!!!!!!

Coralilla. ha dit...

per cert, repeteixo, que si hi hagués algun contratemps (tant entre les panxones com qualsevol altra tipus), seeempre podeu anar a Chaouen...

el meu pare està allà i us rebrà amb els braços oberts..jiji


(es que la meva mare m'ho fa dir-vos-ho....jaja)

Al.Coral