II Projecte educatiu al Marroc. IES la GARROTXA

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE


Aquest curs tornem a comptar els quilòmetres des d'Olot fins a una ciutat marroquina però aquest cop aturem el comptador a una de les ciutats que visitarem durant més dies: NADOR. Hem canviat el rumb del nostre viatge però la intenció continua essent la mateixa: saber més coses sobre un país,el Marroc, del qual provenen alguns estudiants del nostre centre.

El tema central del projecte d'aquest curs són les històries de vida d'alumnes d'origen marroquí que estudien o han estudiat a l'institut. Paral.lelament, també es visitarà un centre de menors a la ciutat de Tànger dins el programa Catalunya- Magrib per explicar un altre tipus d'històries de vida, en aquest cas la dels menors que han intentat emigrar.

El grup està format per 7 alumnes de 3er. d'ESO, 2 alumnes de Batxillerat que realitzaran el seu treball de recerca i un estudiant de Cicles Formatius. En Medi i l'Abdeslam seran els nostres guies i tindrem l'oportunitat de visitar les seves famílies. Un cop més, el reportatge audiovisual serà l'eina que utilitzarem per reflectir tot el que viurem durant els 13 dies que serem allà visitant les ciutats de Marràqueix, Fes, Nador, Melilla i Tànger.

Durant el nostre viatge el bloc serà l'eina per comunicar-nos amb les famílies d'aquí i amb tothom que tingui ganes de fer-hi aportacions. Esperem que seguiu el viatge amb nosaltres!!!

22/6/08

TORNEM A NADOR

I ja som una altra vegada travessant la frontera, omplint papers, fent cues un xic llargues,... pero almenys aquest cop sense incidencies ni problemes...

Aprofitant la bona llum que feia aquell capvespre vam voler entrevistar uns amics den Medi amb unes perspectives de futur diverses.

El dia mes espectacular respecte als apats va ser aquest passat dissabte, ens van convidar a dinar a casa den Loukan, agraim lajuda a en Hichan que ens ha facilitat molts contactes, ( gracies Abdeslam i Hichan Loukan per la vostra hospitalitat, a3fek).
Vam poder coneixer tota la familia i vam poder gaudir duns plats abundants i apetitosos, perque es realment en les families on descobrim el vertades menjar tradicional del Marroc.

Despres daquesta meravellosa visita del mon rural vam retornar a Nador per assistir a un altre apat, vam sopar amb la familia den Nabil, una familia molt amplia, en total erem 25 persones, sort que la casa es gran.
Vam arribar a un estat de deliri, ja veniem tips del dinar i nomes ens faltava que ens servisin 3 plats i 4 postres.
Ens va saber molt de greu ja que no vam podernos acabar completament cap plat,moltes gracies tambe a tota la familia de part nostra i molts records a en Nabil que te una familia fantastica.

No cal dir que en les dues ocasions vam aprofitar per gravar lambient que shi respirava i vam poder fer una entrevista tant a uns alumnes de batxillerat que ens va proporcionar en Hichan com tambe als pares den Nabil.